Οξύτητα

  Για να χαρακτηριστεί ένα ελαιόλαδο ως εξαιρετική παρθένο οι τιμές των ελεύθερων λιπαρών οξέων πρέπει να μην υπερβαίνει τα 0,8 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια ελαιολάδου (0,8%)   

Το εξαιρετικά παρθένο είναι το ποιοτικότερο και πιο ακριβό ελαιόλαδο. Πρέπει να μην έχει σφάλματα και να έχει τη γεύση φρέσκιας ελιάς.
Πρέπει να παράγεται αποκλειστικά με μηχανικές μεθόδους και χωρίς τη χρήση διαλυτών καθώς και με θερμοκρασίες που δεν αλλοιώνουν το ελαιόλαδο.

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΛΑΓΙΝΗ:​

Οξύτητα %: 0,35

Ελευρωπαϊνη

   Η Ελευρωπαϊνη είναι μια φαινόλη η οποία έχει πολλές φαρμακολογικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονοδών, αντιαθερογενητικών, αντικαρκινικών, αντιμικροβιακών και αντι-ιικών.

  Επιπρόσθετα, η ελευρωπαϊνη έχει αποδειχθεί σαν καρδιοπροστατευτική εναντίον της καρδιοπάθειας από αδραμυκίνη και έχει δείξει αντι-ισχαιμική και υπολιπιδαιμική δραστηριότητα.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΛΑΓΙΝΗ:​

Oleuropein aglycon (monoaldehyde form): 30 mg/Kg Oleuropein aglycon (dialdehyde forms): 164 mg/Kg

Ελαιοκανθάλη

Ελεασίνη

Η Ελεασίνη είναι παράγωγο της ελευρωπαϊνης και το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό του ελαιολάδου. 

 

Μέσες τιμές: 105 mg/Kg

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΛΑΓΙΝΗ:​

Oleacein: 146 mg/Kg

   Η Ελαιοκανθάλη είναι μια φαινόλη, ένας τύπος φυσικής ένωσης που βρίσκεται στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Φαίρεται υπεύθυνη για την καυτερή αίσθηση στο πίσω μέρος του λαιμού όταν καταναλώνεται το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. 

  Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και η μακρόχρονη κατανάλωση μικρών ποσοτήτων της μπορεί να είναι μερικώς υπεύθυνη για τη χαμηλή πιθανότητα καρδιακών παθήσεων και τη νόσο του Αλτζχάιμερ, πιθανότητα που σχετίζεται επίσης με τη μεσογειακή διατροφή, καθώςκαι με τη δυνατότητα της Ελαιοκανθάλης να σκοτώνει μια πληθώρα ανθρωπίνων καρκινικών κυττάρων (σε εργαστηριακές μελέτες) ενώ αφήνει ανέγγιχτα τα υγιή κύτταρα.

  

Μέσες Τιμές: 135 mg/Kg

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΛΑΓΙΝΗ:​

Oleocanthal: 272 mg/Kg

Η διαδικασία...

Εν Ψυχρώ Εξαγωγή

   Η Εν Ψυχρώ Έκθλιψη ή Σύνθλιψη σημαίνει ότι το ελαιόλαδο δεν θερμάνθηκε πάνω από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία (συνήθως 27°C (80 °F)) κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του, διατηρώντας έτσι τα θρεπτικά του συστατικά και υφιστάμενο μικρότερη αλλοίωση. 

 

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΚΑΡΑ:​

Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΛΑΓΙΝΗ γίνεται από μια φορά εξαγωγή εν ψυχρώ. Εξαγωγή εν Ψυχρώ σημαίνει ότι ο καρπός της ελιάς συνεθλίβει μόνο μία φορά και μόνο με μηχανικά μέσα. 

ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ

Το Αγουρέλαιο παράγεται από άγουρες ελιές. Είναι συνήθως πιο ακριβό και δυσεύρετο από άλλα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα αφού οι άγουρες ελιές παράγουν λιγότερο λάδι και χρειάζεται να συλλεχθούν με δυσκολία από τα δέντρα. 

Αλλά η ελαφριά πικράδα του, η χαμηλότατη οξύτητά του και τα υψηλά αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά του αξίζουν την τιμή του. 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΚΑΡΑ:​

Οι ελιές συλλέγονται τον Οκτώβρη και εξαγάγεται εν ψυχρώ το ελαιόλαδο διασφαλίζοντας την προστασία των Φαινολών και των αντιοξειδωτικών ουσιών του ελαιολάδου παράγοντας έτσι ένα προϊόν εξαιρετική ποιότητας.

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Τα επίπεδα ελαιοκανθάλης και ελαιασίνησ είναι ανώτερα του μέσου όρου των δειγμάτων διεθνούς δειγματοληψίας ελαιολάδων (135 και 105 mg/Kg αντίστοιχα) που συμπεριελήφθησαν στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο University of California, Davis. Η ημερήσια κατανάλωση 20 γρ από το αναλυθέν δείγμα παρέχει 17 mg παραγώγων τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης (>5 mg) και συνεπώς το λάδι ανήκει στην κατηγορία λαδιών που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. σημειώνεται ότι οι ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Η χημική ανάλυση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη μέθοδο που έχει δημοσιευθεί στο J. Agric. Food Chem. 2012, 60 (47), pp 11696–11703 και J. Agric. Food Chem., 2014, 62 (3), 600–607 και OLIVAE, 2015, 122, 22-33.

Πιστοποιητικό Ανάλυσης